PEG-Pads

til knapp på magen

PEG-pads til knapp på magen
PEG-pads til knapp på magen
PEG-pads til knapp på magen

PEG er en magesonde for tilføring av ernæring og/eller medisiner. De som trenger det er barn, ungdom og voksne med spise- og ernæringsvansker. Årsaken kan være mange, prematur, dysmatur, psykisk utviklingshemmet, spisevegring, refluks, svelgvansker og kreftsykdom med mer.
PEG, også kalt knapp, blir satt inn i magen ved hjelp av gastroskopi. Det lages en forbindelse mellom magesekk og hudoverflaten og det settes inn et kateter med knapp. Den kan nesten sammenliknes litt med en munn, det hender den lekker litt ved sondemating. Det er viktig å holde huden rundt åpningen tørr og ren. Derfor brukes peg pads mellom hud og PEG.

Research og tilbakemeldinger fra brukere sier utelukkende at sydde peg pads er utrolig mye bedre enn de man får på apoteket. Mange blir såre og får problemer av å bruke dårlige engangs peg pads. Derfor ønsker vi å bidra med et symønster til peg pads slik at alle som har små rester av stoffer, kan bruke de til noe som kan glede noen andre, istedenfor at de evt. går i tekstilavfall. Peg pads krever svært lite stoff, perfekt for små rester og kan sys i 2 eller 3 lag avhengig av avstand mellom knapp og hudoverflate. Mønsteret er gratis til ikke-kommersielt bruk. Dvs du kan sy for donasjon, gave eller eget bruk men ikke selge produkter laget fra mønsteret.

Ønsker du å donere, ta kontakt med f.eks Alexanderprosjektet som leverer til sykehusene.
Gå inn og se om det finnes en kontaktperson for ditt område.https://alexanderprosjektet.no/vare-sykehus/

Tusen takk for at du bidrar med å sy peg pads! Det er noen som kommer til å bli veldig takknemlig ❤️

Ønsker du mer informasjon, så anbefaler vi en kikk på denne videoen.
SE VIDEO

Produkter som passer

close
PEG-pads til knapp på magen

Heisann! 👋

Meld deg på vårt nyhetsbrev for nyheter og tilbud ☺️

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.